A: S: 2| W: 3| Z: 3| M: 5| P: 3| A: 4
U: B,L,A,O,W,Prs,MP,MO,Śl: 1| Pł,Skr,Kż: 2| MA: 3
Atuty: Wiecznie młody; Boski ulubieniec; Empatia; Przyjaciel Natury; Opiekun; Znawca Terenów;
Kalectwa: Niezdolność wysyłania mentalnych wiadomości i tworzenia dźwięków maddarą; niewyleczona nerwica +2 ST do akcji magicznych; +2 ST do testów fizycznych, nie może używać prawej tylnej łapy
Do miejsca wymian przyszedł Axarus razem z Nosem Szyszki i wszystkie duszki, którego obsługiwały to miejsce z pewnością zawołały do siebie: "O nie, on wrócił!". Otóż tak, w przeszłości Axarus lubił wymieniać tutaj kamienie na niecodzienne przysmaki. Tego dnia również miał ciekawy pomysł! Chyba. Jeszcze nie był pewien, bo nie zdecydował się.
– Jak myślisz, Nosie Szyszki, co powinniśmy wziąć? To ciekawe, że możemy sobie wybrać absolutnie wszystko! – Rzucił do swojego brązowego, włochatego i latającego przyjaciela o postaci gigantycznego nosa. Ten odpowiedział mu serią chuchnięć i niuchnięć, które prawdopodobnie coś oznaczały. I to coś bardzo pikantnego, gdyż na pysku Mackonura pojawiło się zdziwienie, szok prawdziwy, odsunął łeb do tyłu, a macki na łukach brwiowych uniosły się.
– Nie no, Nosie Szyszki, to byłby kanibalizm, tak nie wolno! Skąd ci do głow... do nosa przychodzą takie pomysły w ogóle!? Zresztą, nie wiem czy duszki tutaj mogłyby być w stanie przynieść ci miskę pełną niedźwiedzich nosów [4/4 mięsa]. – Rzucił do swojego magicznego kompana, jednak po chwili zaczął się zastanawiać. Ciekawość zżerała starszego łowcę, zostawiając po sobie jedynie pusty i obgryziony z resztek mięsa szkielet, który musiał się jej całkowicie oddać.
– Czy aby na pewno... – Rzucił do siebie, westchnął i położył na ołtarzu jeden ametyst. Nos Szyszki zaś zaśmiał się szyderczo, jak to od jakiegoś czasu miał w zwyczaju. Wszystko przebiegało zgodnie z jego planem.
– No to panie i panowie duszkowie, ja chciałbym za ten ametyst kupić całą misę niedźwiedzich nosów, ale koniecznie od misiów! Tak, misa z misiami. To by chyba się nazywała niedźwiedzina? Ja wiem, ja wiem, to dosyć... oryginalne zlecenie, ale ten, możemy poczekać, da się zrobić! – Powiedział i odszedł sobie na bok, pozwalając duszkom zająć się resztą, po czym spojrzał na Nos Szyszki i przymrużył oczy, jakby zaczął coś podejrzewać.
– Ale tymi nosami to ja się potem zajmę! Ty co najwyżej sobie będziesz mógł no, jeden spróbować. – Ostrzegł Nosek, a ten ponownie zaśmiał się szyderczo, gdyż i tak wszystkie wykradnie nocą, gdy Axarus będzie spał. Mwahahah!
//ametyst za 4/4 niedźwiedzich nosów (mięso)
Licznik słów: 341
| ❖Przyjaciel Natury❖ |
❖Empatia❖ |
| Drapieżniki nie atakują smoka jako pierwsze. |
-2 ST do perswazji , -2 ST do nakładania więzi |
| ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ |
༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄
|
| ❖Wiecznie Młody❖ |
❖Opiekun❖ |
(W kwiecie wieku!)
Brak +2 ST po 110 księżycu |
Stałe -2 ST do wszystkich akcji kompanów. Kompani mają +1 turę na polowaniu. |
| ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ |
༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ |
| ❖Znawca Terenów❖ |
Kompani niemechaniczni: |
| Znalezienie 4/4 pożywienia/kamienia/10 sztuk zioła 2x na polowanie. Zawsze znajduje minimum 2 osobniki w stadzie małej zwierzyny. |
✦Krabuś✦, ✦Stryjenka✦,
✦Tata✦
|
| ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ |
༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄
|
| ✦Teigan – Wilczyca✦ |
✦Rogłowid – Widłoróg✦
|
S: 1| W: 1| Z: 1| M: 1| P: 3| A: 1
B, Pł, A, O, Skr, Śl: 1
|