A: S: 2| W: 3| Z: 3| M: 5| P: 3| A: 4
U: B,L,A,O,W,Prs,MP,MO,Śl: 1| Pł,Skr,Kż: 2| MA: 3
Atuty: Wiecznie młody; Boski ulubieniec; Empatia; Przyjaciel Natury; Opiekun; Znawca Terenów;
Kalectwa: Niezdolność wysyłania mentalnych wiadomości i tworzenia dźwięków maddarą; niewyleczona nerwica +2 ST do akcji magicznych; +2 ST do testów fizycznych, nie może używać prawej tylnej łapy
Postanowił wrócić do Miejsca Wymian pod przebraniem i nowym pseudonimem. Tak właściwie, przebranie już kiedyś wykorzystał na granicy z Ogniem! Sam odział się w czerwony materiał, który znalazł kiedyś na wyprawie. Z tyłu miał malutką dziurkę, która to została wykorzystana jako przepaska na oczy, kiedy to był ślepy. Całość zakrywała przynajmniej cały łebek, jedynie macki z tyłu troszeczkę wystawały, to też Axarus ciągle musiał je poprawiać! Teigan została przebrana w żółwia, Mackonur przyczepił do jej grzbietu całkiem sporą, jednak pustą skorupę! Do tego troszkę błota i proszę – żółw, jakich mało! Wilczycy bardzo się to podobało, traktowała to raczej jako zabawę. Niech patrzą, wszystkie duchy, oto idzie wielki, przerażający i groźny wilko-żółw! Wkroczyli tak do komnaty wymian, a Axarus wyciągnął trujące ośmiornice i położył je na piedestale. No cóż, nie był świadomy, że wymiana nie działa w drugą stronę, no ale dla niego było to logiczne. Skoro kamienie można zamienić w mięso, to to drugie pewnie też może stać się tym pierwszym. W końcu takie jedzenie może wziąć ktoś inny, a duszki będą miały nieco mniej szukania.
~ Ekhem, chciałem powiedzieć, że ja NIE JESTEM Axarusem, to znaczy Mackonurem! Ja, ja, ja nawet nie mam żadnych macek! – I w tym momencie właśnie jedna mu wypadła z tego materiału, to też Łowca szybko wpakował ją z powrotem, uśmiechając się. ~ Ja to nawet nie potrafię nurkować! I tak właściwie, to ja WCALE nie jestem zielony! To tylko przez to światło tak się wydaje, ja to tak naprawdę jestem niebieski, no słowo honoru! – No niech to, nie przemyślał słów. Przecież w Świątyni nawet nie było światła! Jednak musiał brnąć dalej, czuł, że duszki już kupiły tę intrygę. ~ Przyszliśmy w celu wymieniania tych pysznych ośmiorniczek na kamień szlachetny! Ja je upolowałem, tymi łapami, wcale ich tutaj nie dostałem kilka księżyców temu, przecież to byłby absurd! – Uśmiechnął się, po czym nerwowo spoglądał w kierunku tamtych ośmiorniczek. Oby to zadziałało! Teigan spróbowała się w międzyczasie skulić, jakby udając schowanego w skorupie żółwia!
Licznik słów: 331
| ❖Przyjaciel Natury❖ |
❖Empatia❖ |
| Drapieżniki nie atakują smoka jako pierwsze. |
-2 ST do perswazji , -2 ST do nakładania więzi |
| ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ |
༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄
|
| ❖Wiecznie Młody❖ |
❖Opiekun❖ |
(W kwiecie wieku!)
Brak +2 ST po 110 księżycu |
Stałe -2 ST do wszystkich akcji kompanów. Kompani mają +1 turę na polowaniu. |
| ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ |
༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ |
| ❖Znawca Terenów❖ |
Kompani niemechaniczni: |
| Znalezienie 4/4 pożywienia/kamienia/10 sztuk zioła 2x na polowanie. Zawsze znajduje minimum 2 osobniki w stadzie małej zwierzyny. |
✦Krabuś✦, ✦Stryjenka✦,
✦Tata✦
|
| ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ |
༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄
|
| ✦Teigan – Wilczyca✦ |
✦Rogłowid – Widłoróg✦
|
S: 1| W: 1| Z: 1| M: 1| P: 3| A: 1
B, Pł, A, O, Skr, Śl: 1
|