A: S: 1| W: 4| Z: 1| I: 5| P: 2| A: 1
U: B,S,L,Kż,Śl,P,M,A,O: 2| W,Skr: 3| MP: 4| MA,MO: 6
Atuty: Inteligentny; Niezdarny wojownik, Mistyk, Wybraniec bogów, Utalentowany
Głupim? Raczej racjonalnym, bowiem obarczanie nieistniejącego stada było tylko głupotą. Na pysku Leśnego pojawił się lekki, pobłażliwy uśmiech. – Runo Ognia, nie wątpię, że to ty dzierżysz tu przewagę, jesteście silniejszym stadem. Macie silnego sojusznika. Jednak nie sądź, że ugniemy przed wami kark, byście mogli mieć swoją kolonię pod inną nazwą. – powiedział spokojnie, nie oskarżając nikogo. – Głos Zapomnienia, jak i ja i wszyscy pozostali, jak to nas nazwał Słowo, buntownicy wciąż oficjalnie jeszcze należymy do Życia. W świetle Smoczego Prawa to Przywódca Życia za nas odpowiada. – tutaj Leśny błysnął kłami w rozbawionym uśmiechu. Wykorzystywać nieformalne powstanie stada, przed formalnym obciążeniem Słowa? Czemu nie? Zaraz jednak rozbawienie zniknęło, zastąpione powagą, a Leśny skinął krótko łbem. – Tak zapewne będzie, Słowo nie dba o nic, tylko o swoją chorą ambicję. A ja jestem świadom tego, że przyjmując do nowo tworzącego się stada smoki, przyjmuje także te, które mają na swoim sumieniu większe, czy mniejsze grzechy. Jeśli ty jednak nie potrafiłaś dopilnować swoich smoków, przy pilnowaniu granicy, to czy ja byłbym w stanie upilnować każdego smoka, by nie przekroczył granicy? Zwłaszcza, że wtedy nawet nie interesowałem się polityką. Mimo wszystko wina leży po obu stronach, Przywódczyni Ognia. Nie zamierzam usprawiedliwiać go, bo nie ma sensu. Ty chcesz jakieś zyski dla swojego stada. Otrzymasz je...nie potrzebujesz dodatkowego haraczu od nowo powstałego stada. Zapewne uzyskasz to, czego pragniesz, jeśli obiecam nie wtrącać się do waszej rzezi niewiniątek... – wzruszył barkami. – Jednak nie będę obciążał Wody twoimi żądaniami. Zaczynamy z pustymi łapami, nie roszcząc sobie praw do niczego, prócz terenów. Jeśli nie uszanujesz mojego stanowiska, trudno. Mogę obiecać, że smok ten zostanie sprawiedliwie ukarany. Ja natomiast prosiłem tylko o jedno, o nie wtrącanie się w wewnętrzne sprawy Życia, póki wszystko się nie wyklaruje. – odpowiedział ze smutnym uśmiechem i pokręcił przecząco głową. – Nie, ja już więcej nie mam do Ciebie spraw. Jeśli ty będziesz miała kiedykolwiek sprawę do mnie...jestem do dyspozycji. – przechylił z zainteresowaniem głową. Kara będzie wyciągnięta, jednak nie w postaci, w jakiej żąda przywódczyni Ognia, bowiem smok należał w chwili popełnienia czynu do stada Życia, wciąż do niego należy, a jeśli kara do tej pory nie zostanie wyciągnięta, a Woda zaistnieje, Leśny postara się, aby konsekwencje tego czynu były wyciągnięte.
Licznik słów: 372
Cicha Woda brzegi rwie...
Atuty:
– niezdarny wojownik: Kiedy smok jest atakowany fizycznie, atakujący ma dodatkowe +1 do ST. Atut uniemożliwia zostanie wojownikiem i łowcą.
– mistyk: Raz na walkę smok ma 1 dodatkowy sukces do ataku magicznego. Dodatkowo raz na miesiąc podczas modlitwy w świątyni otrzymuje dar od swojego patrona.
– wybraniec bogów: Smok ma dodatkowy 1 sukces przy rzutach na dowolnie wybraną przez siebie akcję raz na pojedynek, misję czy polowanie.
Duma (kelpie)
Atrybuty: S: 0| W: 1| Z: 2| I: 2| P: 1| A: 0
Umiejętności: A,O: 1|MA,MO: 3
Nero (kruk)
Atrybuty: S: 0| W: 1| Z: 2| I: 1| P: 1| A: 0
Umiejętności: A,O: 3
Cichy wg Trzech Odcieni, Cichy i Oczywisty Kolec wg Rahvik,
Cichy wg Bezkresnej Galaktyki,
Cichy wg Oddechu Pustyni,
Cichy wg Bławatka,
Cichy wg Szydercy,
Cichy wg Błękitnego,