A: S: 2| W: 3| Z: 3| M: 4| P: 3| A: 5
U: Kż,Śl,MA,MO,Skr,B,L,A,O: 1| Pł,Prs,MP: 2| W: 3
Atuty: Stalowy żołądek, Ostry węch, Szczęściarz, Alchemik, Wybraniec Bogów, Magiczny Śpiew, Pechowiec
Kalectwa: +4 ST do akcji fizycznych i magicznych [ślepota]
Wyszczerzyła kły.
– He he, niech będzie i dziesięć. Może zamówię też jakieś dla moich koleżanek? – Nie miała póki co nikogo na myśli, ale większej ilości strojów nie powiedziałaby nie, nawet jeśli miałyby być tylko dla niej.
– A bo wiesz, mamy miasto ludzi tak blisko siebie i chciałabym je kiedyś odwiedzić – powiedziała, gdy sprawdzał jej miary. – Trzeba się jakoś wpasować, a modny strój z pewnością będzie lepszy, niż chodzenie nago. A to, że podkreśli moje prawie-naturalne piękno, to taki dodatkowy bonus, hi hi.
Dała Yamiemu kapelusz do obejrzenia. Był już stary i podniszczony, co słusznie zauważył smoczy krawiec. – Przydałoby mu się nieco opieki sprawnej łapy – skomentowała. – Już nawet nie pamiętam skąd go mam.
Zapytana o piracki strój, przywołała obraz grafitowego płaszczu z jasno-złotym obwodem. Sięgał niemal do ziemi, w pasie przepasany był szerokim pasem z klamrą, a na piersi zapięty srebrnymi guzikami. Poniżej pasa rozdzielał się na pół, a spod niego widać było luźne brązowe materiałowe spodnie i skórzane buty. Rękawy płaszcza były długie z dodatkowym podwinięciem przy dłoniach. Pod częściowo odpiętym kołnierzem widać było schludną białą koszulę ze sztywnym kołnierzykiem.
– Buty trzeba będzie jakoś pozmieniać, żebym była w stanie normalnie chodzić, ale reszta wydaje się być fenomenalna. Jak umiesz w srebro, to możesz dorzucić do tego ładną obrączkę na palec dłoni, żeby dopełnić strój. A drugim strojem właśnie miała być ta suknia, którą wcześniej pokazałam. Ludzie mają tak fantazyjne pomysły i złożone kreacje, że można by je rozpracowywać całymi dniami. Jak będziesz potrzebował, to zawsze mogę ci znowu podesłać ich wygląd telepatycznie, kiedy tylko zechcesz.
Uśmiechnęła się na komentarz o kolorze łusek.
– A dziękuję! Co prawda, nie myślałam wtedy o noszeniu ubrań, ale super, że można tyle w niego wkomponować. – Obróciła się i pokazała z różnych stron, robiąc pozy niczym smocza modelka. – Sama wymyśliłam ten wygląd, a potem Uessas perfekcyjnie wcielił go w życie. Według mnie wyszedł świetnie! Czyż nie wyglądam pięknie w tej głębokiej czerni i krzykliwych jaskrawych akcentach?
Jeszcze większy podziw pewnie zbudziłby fakt, że zaprojektowała go na ślepo, długo po utracie wzroku. Dla co po niektórych pewnie byłoby to bardziej wytłumaczeniem dlaczego jest taki brzydki, he he.
Ba! Oczywiście, że się mylili!
Tęcza nad Wodospadem
Licznik słów: 370
{ teczka } { theme }
.
.
────────────── ☬ ──────────────
.
Kryształ Zielarza: +1 sztuka do wszystkich zbiorów ziół
.
Pechowiec: po każdym niepowodzeniu -1 ST do następnej akcji. Bonus sumuje się do 3 porażek z rzędu.
.
Ostry Węch: dodatkowa kość do testu Percepcji opartego na węchu (zwierzyna, mniejsze pożywienie)
.
Szczęściarz: 1 sukces zamiast niepowodzenia raz na 2 tygodnie
.
Alchemik: dwa razy na miesiąc tworzenie podwójnej dawki eliksiru (2 zamiast 1)
.
Wybraniec Bogów: raz na pojedynek/polowanie +1 sukces. Jeśli użyte do A/MA, kara +2 ST
.
Magiczny Śpiew: raz na pojedynek/polowanie, odejmuje 3 sukcesy przeciwnika
.
────────────── ☬ ──────────────
| Limo – brzeginia T2 | | Mokradło – kuropatwa T3 |
| S: 1| W: 1| Z: 2| M: 1| P: 3| A: 2 | | S: 3| W: 2| Z: 1| M: 1| P: 2| A: 1 |
| Pł, A, O, Śl, Kż, MP: 1| Skr: 2 | | B, L, Kż, Skr, Śl: 1| A, O: 2 |
.
W jaki sposób Mokradło może zadać ranę średnią lub ciężką?
Jego dziobanie/drapanie wywołuje u przeciwnika silne poparzenia pochodzenia magicznego.