A: S: 1| W: 2| Z: 1| M: 1| P: 3| A: 4
U: B,Pł,L,MP,MA,Skr,A,O,Śl,Kż: 1 | Prs,W: 2
Atuty: Boski Ulubieniec, Empatia, Mentor
Adeptka patrzyła jak pisklak sprawnie biega i nawet trochę lata, widocznie zaskoczona taką sprawnością. W ogniu muszą mieć jakieś boskie geny, bo jak na razie dwa ogniste smoki, które uczyła, były utalentowane. Gdy młody wrócił i stanął przed nauczycielką, ciężko było nie zobaczyć, że ją trochę zatkało. Nie spodziewała się takiego pokazu, nie po kimś, kto gonił turlającego się orzecha na początku ich spotkania.
– Cóż… zwierzynę goni się tak samo jak pokazałeś, nie ma w tym nic więcej techniki. Jedyną różnicą jest zwinniejsze skręcanie i szybsze przebieranie łapami. Możemy to poćwiczyć, jeżeli ci na tym zależy, ale nie mam ci nic więcej do zaoferowania jeżeli chodzi o teorię.– Sowa siedząca na rogu Opowiadającej wzdrygnęła się, zdając sobię sprawę do czego to zmierzało.
~Nie, nie zrobisz ze mnie zwierzyny.~
~To tylko nauka, co może ci zrobić taki pisklak.~
~Tu nie chodzi o zdrowię a o godność.~
~Jesteś sową a nie orłem, młodemu się to spodoba. Nie musisz się dać złapać, tylko realistycznie uciekać.~
~Realistycznie to wydłubałbym my ślepia i rozszarpał gardło.~
~I wywołał wojnę między stadami? Świetny plan.~
Sowa przyjrzała się uczniowi i zeskoczyła na ziemię. Opowiadająca czuła jak w ptaku gotuje się złość, ale nie potrafił odmówić swojej smoczej opiekunce. Poza tym będzie cały czas w locie, więc nie stanie się mu żadna krzywda.
– Mój kompan będzie pełnił rolę twojego celu, spróbuj go dogonić, albo przynajmniej dotrzymać mu tempa. Jedną przydatną poradą jest wybijanie się z miejsca. Możesz szybko rozpędzić się z miejsca, wybijając się z tylnych łap przed siebie. Wbij łapy w ziemię, a potem wyskocz z nich przed siebie, dzięki temu będziesz mógł od razu przejść do biegu. W pościgu musisz zwracać uwagę jednocześnie na otoczenie jak i na ofiarę. Inaczej możesz skończyć jako źródło jedzenia dla kogoś innego. Pobiegniecie w tamtą stronę, tylko bez atakowania, mówię do was obu.– Sowa trzepnęła skrzydłami i ustawiła się do lotu. Samica poczekała, aż uczeń zrobi to samo a potem dała znak, że mogą startować. Noktis poleciał zwinnie między drzewa, będąc na tyle nisko ziemi, by nie móc po prostu odlecieć od smoka, dając mu szansę na złapanie go.
Licznik słów: 350
"My sight may be gone, but my vision holds true."
Tekst:#BCBF81 | Dialogi:#E57222 | Mentalki:greenMentor: może uczyć B/L/Pł/W/M na poziomy wyższe niż sam posiada
Boski ulubieniec: 1/polowanie smok spotyka duszka, który może mu dać równoważnik 2 kamieni.
Empatia: -2 ST do perswazji , -2 ST do nakładania więzi