A: S: 2| W: 1| Z: 1| I: 4| P: 1| A: 1
U: P,W,Skr,Śl: 1| L,S :2| B,O,MP: 3| A: 4| MO: 5| MA: 6
Atuty: Inteligentny; Niezdarny wojownik; Mistyk
Wysłuchałem ze spokojem Nieśmiertelny Ogień. To, co powiedziała było dla mnie nowością, dlatego też wsłuchałem się w każde jej słowo. Nie zdążyłem jednak odpowiedzieć Przywódczyni.
Stałem nieruchomo tuż przy niej wpatrując się w boga. Wyglądał przerażająco, ale jeszcze bardziej przerażały mnie jego słowa.
Jak to Przywódca miałby znaleźć sobie "obrońcę" wśród reszty stada? Nieśmiertelny Ogień, najlepsza Czarodziejka Ognia, potężny smok, miałby mieć kogoś, kto miałby jej bronić? To absurd.
Choć z drugiej strony, przecież każdemu może powinąć się łapa. A gdyby tak była ranna na polowaniu albo w walce? Taki obrońca, by się przydał....
No właśnie, pytanie Przywódcy Życia było dość istotne. Co jeśli zginie? Albo nie wywiąże się ze swoich obowiązków?
Siedziałem cicho wpatrując się w Boga Śmierci, a kątem oka cały czas obserwując Nieśmiertelny Ogień.
Licznik słów: 127
Przedmioty Posiadane : P: 51/4 mięsa, 1/4 owoców
K: perła, rubin, nefryt, jaspis, cytryn, bursztyn, akwamaryn, szafir, rubin, szmaragd, 2x diament, 2x opal, 3x agat, 3x ametyst
Inne: eliksir ulepszający wytrzymałość, eliksir leczący rany ciężkie, eliksir leczący rany średnie, tajemnicza księga, naszyjnik z ciemnym kamieniem
PH: 5:
Atuty:
Inteligentny- Jednorazowo +1 do Inteligencji
Niezdarny Wojownik-Kiedy smok jest atakowany fizycznie, atakujący ma dodatkowe +1 do ST. Umiejętność uniemożliwia zostanie wojownikiem i łowcą.
mistyk -Raz na walkę smok ma 1 dodatkowy sukces do ataku magicznego. Dodatkowo raz na miesiąc podczas modlitwy w świątyni otrzymuje dar od swojego patrona.
Jeśli gdzieś nie odpisuję przez 48 godzin to kopcie mocno na pw
Honor to stroma wyspa bez brzegów. Nie można na nią wrócić, gdy się ją już opuściło.